Lex Schampers

Crisismanagement, Business Continuïteitsmanagement / organisatieadviseur

Lex Schampers is een ervaren crisismanager die crisismanagement in de volle breedte kent. Hij heeft zowel ervaring bij de overheid als in het bedrijfsleven. Hij kent niet alleen de dagelijkse operatie maar ook de IT/security wereld en weet deze met elkaar te verbinden en een brug te slaan tussen deze werkvelden. Daarnaast heeft hij ook ruime ervaring op het terrein van Business Continuïteits Management en verbindt deze wereld met Crisis-, Risico- en Securitymanagement.

Tot eind 2022 was hij werkzaam als Resiliencemanager bij ProRail, waar hij al deze werkterreinen succesvol combineerde. Daarnaast adviseert / coacht / traint hij al ruim 20 jaar publiek en private organisaties op deze terreinen en legt zich er vooral op toe om de organisaties hierin zelfstandig te maken. Zijn doel is dat de organisatie / gecoachte medewerker zelf dingen voor mekaar krijgt. Tegelijkertijd kent Lex het politieke spel prima en doorziet hij machtsvraagstukken. Hij maakt snelle analyses van belangen en speelt goed in op de behoeften van anderen, wat hij overdraagt aan de gecoachte medewerkende.

De aanpak van Lex is dat er eerst een oriënterend gesprek plaatsvindt om te kijken waar de behoefte van de organisatie / medewerkende ligt en of hij de juiste persoon is om daarbij te helpen. Als die match er is, worden de leerdoelen- c.q. de te behalen resultaten bepaald en een stappenplan opgesteld. In dat stappenplan worden een aantal ijkmomenten opgenomen waarin samen geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd wordt om het gewenste resultaat te bereiken.

Vul hier je vraag voor de coach in. Wil je meer weten over de vormen van dienstverlening, klik dan hier.

Lex Schampers

13 + 5 =