Joop Franke

Honorary Fellow van het Britse Business Continuity Institute (BCI)

Joop Franke (1948). Een gedreven persoonlijkheid, waarbij eerlijkheid en een no nonsens houding centraal staan. Met ruim 30 jaar ervaring heeft Joop de hele ontwikkeling van BCM meegemaakt en hij loopt nog altijd voorop bij het vormgeven en implementeren van de nieuwste methodieken.

 Twee grote calamiteiten bij voorgaande werkgevers hebben hem ertoe aangezet om Business Continuity Management tot zijn passie en zijn missie te maken. Het ontwikkelen van methoden en technieken heeft hij zich eigen gemaakt tijdens zijn 14 jarig dienstverband bij het toenmalige Computer Uitwijk Centrum in Lelystad.

Hij beschikt over de officiële status van Honorary Fellow (HON) (FBCI) van het Britse Business Continuity Institute (BCI). Een titel die alleen gegeven wordt aan diegenen die concreet aantoonbaar veel ervaring hebben opgedaan met het opzetten van BCM in tal van profit en non profit organisaties en het promoten van nut een noodzaak van Business Continuity Management in organisaties. Ook stond was hij ‘Shortlisted for the BCI Europe Awards 2022’.

 Naast vele praktijkjaren binnen diverse organisaties, heeft Joop vele studenten opgeleid en gemotiveerd voor een functie in BCM. Ook heeft hij verschillende artikelen en boeken gepubliceerd. Joop bedrijft BCM welhaast als hobby en heeft altijd nog als missie het boeiende en uiterst belangrijke vakgebied breder en hoger binnen organisaties onder de aandacht te brengen. Mensen motiveren en enthousiasmeren zijn hierbij zijn grote drijfveren.

Vul hier je vraag voor de coach in. Wil je meer weten over de vormen van dienstverlening, klik dan hier.

Arjen Verhiel