Johan Bakker

CISO/Consultant

Johan Bakker was tot begin 2012 de Chief information Security Officer van KPN N.V. en biedt sindsdien, als oprichter en eigenaar van Unified Vision BV, samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde partners en associates, vanuit een langdurige praktijkervaring, management consultancy en advies diensten aan op het gebied van informatiebeveiliging.

Johan heeft Master Degree Informatie en Kennistechnologie en is een CISSP ISSAP CIPP/E en CIPM gecertificeerd professional. In het verleden heeft Johan ruim 20 jaar met veel plezier gewerkt in IT operations, softwareontwikkeling, systemontwerp en architectuur, IT project management, research & development, programma management en consultancy.

In 2001 kwam Johan in aanraking met het werkveld informatiebeveiliging; een vakgebied dat hem tot op de dag van vandaag enorm fascineert vanwege het escalerende belang ervan voor vrijwel alle sectoren en de dynamische ontwikkeling die het vakgebied doormaakt.

Johan verzorgt met regelmaat presentaties op het gebied van informatiebeveiliging, traint als docent bij de Security Academy diverse onderdelen van de CISSP en ISME trainingen en traint en coacht CISO’s bij CISO Masterclass BV op het gebied van hun persoonlijke effectiviteit in de relatie met het bestuur van hun organisatie.

Johan heeft zich middels de Human Essentials Training bekwaamd in personal coaching. Vanuit een jarenlange praktijkervaring kan Johan inhoudelijk adviseren en coachen bij vraagstukken op het gebied van security besturing, management, beleid, organisatie inrichting en operationele planning. Daarnaast kan Johan, vanuit zijn ervaring bij CISO Masterclass ook coachen op een effectieve invulling van de CISO rol binnen de context van de eigen organisatie en de persoonlijke uitdagingen die daar bij komen kijken.

De aanpak voor een coaching traject bestaat uit het stellen van een doel (of doelen) en het voeren van een aantal 1-op-1 gesprekken, waarbij de stand van zaken en de voortgang op de doelstellingen het uitgangspunt vormen voor reflectie, overleg en advies. In een afsluitend gesprek wordt in gezamenlijkheid geëvalueerd in welke mate het doel (of de doelen) gehaald zijn.

Vul hier je vraag voor de coach in. Wil je meer weten over de vormen van dienstverlening, klik dan hier.

Johan Bakker

12 + 2 =